Maksu- ja lähetysvirheet -näkymän avulla voidaan nähdä sellaiset Procountorin kautta suoritetut maksut, jotka on hylätty pankissa jonkin virheen, kuten puuttuvan katteen, vuoksi. Maksuvirhepalautteet tulevat suoraan pankilta. Procountor puolestaan välittää virheviestin laskun maksajalle. Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä maksut voidaan laittaa maksuun uudestaan korjatuin tiedoin.
Maksu- ja lähetysvirheet -näkymälle päästään ohjelman kohdasta Hallinta > Maksu- ja lähetysvirheet.
Laskun maksatuksen jäädessä pankin käsittelyssä virheeseen, ilmoittaa pankki maksajataholle virheistä kahdella tapaa:
- Osa maksuvirhepalautteista saapuu pankista suoraan Procountor-ympäristön Maksu- ja lähetysvirheet -näkymälle. Lisäksi tieto virheeseen jääneestä maksatuksesta lähtee Procountorista sähköpostitse aina maksatuksen tehneelle henkilölle.
- Osa maksuvirhepalautteista saapuu pankista Procountorin järjestelmään, jossa ne käsitellään käsin ja ne välitetään maksajataholle sähköpostitse. Tällöin maksuvirhe ei näy Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä.
Ilmoitus käsittelemättömästä maksu- tai lähetysvirheestä
Kun Procountorissa tehty laskun maksatus jää pankin käsittelyssä virheeseen, tulee ohjelman yläpalkkiin näkyviin seuraava kuvake:
Huutomerkki-kuvaketta painamalla avautuu näkymä, joka antaa lisätietoja maksu- tai lähetysvirheestä. Virhettä päästään tarkastelemaan myös avaamalla Maksu- ja lähetysvirheet -näkymä päävalikon kautta (Hallinta > Maksu- ja lähetysvirheet).
Virhetilanteen osoittava kuvake näytetään niille Procountorin käyttäjille, joilla on vähintään katseluoikeus virhettä koskevan tositteen maksatustoimintoon ja tositelajiin. Jos käyttäjällä on käytössään Procountorin lisäpalvelu Dimensiokohtainen käyttöoikeusrajaus, ei Maksu- ja lähetysvirheet -toiminto ole käyttäjän käytettävissä.
Maksuvirhepalautteet saapuvat aina pankista ja tarkoittavat sitä, että Procountorista tehty maksatus jää syystä tai toisesta virheeseen pankin käsittelyssä. Maksuvirhepalaute välitetään Procountorista maksatuksen tehneelle käyttäjälle sähköpostiosoitteeseen, jonka käyttäjä on tallentanut ohjelman Omat tiedot ja asetukset -näkymälle.
Maksuvirhekäytännöissä on suuria pankkikohtaisia eroja, joista kerrotaan tarkempia esimerkkejä tämän artikkelin lopussa.
Maksu- ja lähetysvirheet -näkymä
Toiminnon käyttöohje löytyy Procountorin info-painikkeen takaa.
Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä listataan virheeseen päätyneet maksu- ja lähetystapahtumat vanhimmasta uusimpaan.
Oletuksena hakutuloksissa esitetään käsittelemättömät maksu- ja lähetysvirheet, kun Virheen tilana on Käsittelemätön. Näkymällä voidaan kuitenkin hakea myös jo käsitellyt maksu- ja lähetysvirheet valitsemalla Virheen tilaksi Käsitelty. Tuloksia voidaan rajata lisäksi aikarajauksen avulla: päivämäärä on maksu- ja lähetysvirheiden yhteydessä se päivä, jolloin virhepalaute on saapunut.
Hae-painikkeella haetaan hakuehtojen mukaiset virheet.
Pankkiyhteydet-painikkeella siirrytään ohjelman kohtaan Hallinta > Yrityksen tiedot > Pankkiyhteydet esimerkiksi silloin, kun on tarve korjata maksutilin tietoja.
Käsittele-painikkeella käsitellään virheeseen jäänyt maksutapahtuma. Avautuva ikkuna sisältää seuraavat toiminnot:
- Poista maksutapahtumat: Tositteelta poistetaan virheeseen jäänyt maksutapahtuma. Maksutapahtuma on poistettava, jotta lasku voidaan maksaa uudestaan tai merkitä Maksettu muualla -tilaan.
-
Laita uudelleen maksuun päivämäärällä XX: Tosite maksetaan uudestaan kuluvana päivänä (maksun summana tositteen avoin summa).
- Kun käytät tätä toimintoa, maksutapahtuma menee eteenpäin samoilla maksutiedoilla kuin aiemmin. Huom! Jos maksussa käytetty maksutili on esimerkiksi passivoitu alkuperäisen maksutapahtuman luonnin jälkeen, ohjelma ei huomioi sitä, vaan käyttää maksussa passivoitua tiliä.
- Merkitse maksetuksi muualla: Tosite asetetaan tilaan Maksettu muualla. Maksua ei siis suoriteta Procountorista, vaan se merkitään suoraan maksetuksi. Valinta on vaihtoehtoinen edellisen valinnan (laskun laittaminen uudelleen maksuun) kanssa, eikä molempia voi valita samaan aikaan.
- Maksuvirheen käsittelyssä voidaan antaa kommentti. Kommentti näkyy Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä lisätietona sekä tositteen Maksaminen-näkymällä tapahtumatiedoissa. Kommentti on pakollinen, jos maksutapahtumia ei valita poistettavaksi.
- Käsittele: maksuvirhe käsitellään ja se poistuu käsittelemättömien virheiden listalta. Samalla tositteelta poistetaan edelliset maksutapahtumat ja / tai lisätään uusi maksu edellisten valintojen mukaan.
- Peruuta: tällä painikkeella palataan tarvittaessa takaisin maksuvirheiden listaukseen ilman toimenpiteitä.
Maksaminen-painikkeella siirrytään tositteen Maksaminen-näkymälle, jossa voidaan tarkastella maksun tietoja.
Lasku-painikkeella siirrytään tositteen Lasku-näkymälle, jolla voidaan tarkastella laskun tietoja.
Hakutuloksissa virheitä voidaan tarkastella seuraavien saraketietojen avulla:
- Virhepalaute saapunut: virhepalautteen ajankohta
- Tyyppi: maksu- tai lähetysvirhe
- Virhe: virheen syy
- Tosite: tositelaji ja numero, jota virhe koskee
- Käsitelty: milloin virhe on käsitelty
- Käsittelijä: käsittelyn suorittanut henkilö
- Rivikommentti: mahdollinen tapahtumaa koskeva kommentti
Maksuvirheiden tyypit
Alla on listattu ne maksuvirhepalautteet, joista saapuu ilmoitus pankista suoraan maksajatahon Procountor-ympäristön Maksu- ja lähetysvirheet -näkymälle, ja jotka käyttäjä voi käsitellä ja korjata suoraan Procountorissa:
Maksutilillä ei ole tarpeeksi katetta
Pankkitilillä ei ole maksupäivänä ollut riittävästi katetta maksun veloittamiseksi pankkitililtä. Tällöin maksu tulee laittaa uudestaan pankkiin Maksaminen-toiminnolla, kun tilillä on riittävästi katetta, tai vaihtamalla maksutiliksi toinen tili.
Virheeseen jäänyt maksutapahtuma tulee käsitellä Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä ja maksutapahtuma tulee poistaa. Maksutapahtuman voi poistaa Käsittele-painikkeesta aukeavassa näkymässä valitsemalla Poista maksutapahtuma. Tositteella oleva Siirretty pankkiin -tilassa oleva maksutapahtuma voidaan poistaa myös Poista maksutapahtuma -painikkeella Maksaminen-näkymällä.
Puuttuvan katteen vuoksi virheeseen jäänyt maksu voidaan laittaa Käsittele-toiminnolla myös uudestaan maksuun, mikäli mitään maksun tietoja, kuten veloitustiliä, ei tarvitse muuttaa. Tämä tapahtuu valinnalla Laita uudelleen maksuun. Maksu voidaan edellä mainitun toiminnon sijasta laittaa maksuun myös Maksaminen-näkymällä käyttämällä Maksa-painiketta, kun edellinen maksutapahtuma on ensin poistettu. Maksu siirtyy pankin käsiteltäväksi seuraavassa maksuajossa.
Maksun saajan osoitetiedot puuttuvat
Pankki on ilmoittanut virhepalautteessa, että maksusta puuttuu saajan osoite. Jotkin ulkomaiset pankit (esim. Swedbank Virossa, BIC-koodi HABAEE2X) vaativat SEPA-maksuille myös saajan osoitteen. Procountorissa saajan osoitteen lisääminen maksulle onnistuu, kun Maksaminen-näkymällä maksutavaksi valitaan Ulkomaanmaksu (C2B) eli ns. SEPA-valuuttamaksu.
Virheeseen jäänyt maksutapahtuma tulee käsitellä Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä ja maksutapahtuma tulee poistaa. Maksutapahtuman voi poistaa Käsittele-painikkeesta aukeavassa toiminnossa valitsemalla Poista maksutapahtuma. Tositteella oleva Siirretty pankkiin -tilassa oleva maksutapahtuma voidaan poistaa myös Poista maksutapahtuma -painikkeella Maksaminen-näkymällä.
Kun tositteella oleva Siirretty pankkiin -tilassa oleva maksutapahtuma on poistettu, Maksaminen-näkymällä maksutavaksi valitaan Ulkomaanmaksu. Tämän jälkeen saajan osoitetiedot täydennetään klikkaamalla Saajan nimi ja osoite -tekstin vieressä olevaa kynä-kuvaketta. Maksatus hyväksytään Maksa-painikkeella. Maksatus siirtyy pankin käsiteltäväksi seuraavassa maksuajossa.
Käytetyllä liiketunnuksella ei löydy voimassaolevaa sopimusta
Pankki hylkää maksun tällä virhepalautteella silloin, kun yrityksen pankkiyhteyksiin on tallennettu virheellinen liiketunnus tai sopimusta pankin kanssa maksamisesta ei ole tehty (tai se ei ole vielä aktiivinen).
Pankin kanssa tulee varmistaa, että sopimus maksamisesta on tehty pankin kanssa. Sopimuksen laatimiseen voidaan käyttää pankkiyhteysvaltuutusta.
Mikäli maksusopimus on tehty, tulisi pankista tai sopimuksesta tarkistaa, mikä liiketunnus (voi olla myös nimellä palvelutunnus, maksatustunnus jne.) maksusopimuksessa on. Liiketunnus on yleensä yrityksen y-tunnus ilman väliviivaa. Liiketunnuksen vaihto tapahtuu kohdassa Hallinta > Yrityksen tiedot > Pankkiyhteydet.
Kun pankkisopimus on tehty tai liiketunnus korjattu, virheeseen jäänyt maksutapahtuma tulee käsitellä Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä ja maksutapahtuma tulee poistaa. Maksutapahtuman voi poistaa Käsittele-painikkeesta aukeavassa toiminnossa valitsemalla Poista maksutapahtuma. Tositteella oleva Siirretty pankkiin -tilassa oleva maksutapahtuma voidaan poistaa myös Poista maksutapahtuma -painikkeella Maksaminen-näkymällä. Kun virheelliset tiedot ovat korjattu, voidaan tosite laittaa uudestaan maksuun Maksa-painikkeella. Maksatus siirtyy pankin käsiteltäväksi seuraavassa maksuajossa.
Huom!
Kun Maksa-painiketta painetaan, jää lasku Odottaa siirtoa pankkiin tilaan odottamaan maksupäivän ajoa. Jos liiketunnus muutetaan Pankkiyhteydet-näkymälle, ei se vaikuta niihin maksuihin, jotka ovat tilassa Odottaa siirtoa pankkiin. Jos liiketunnusta muutetaan Pankkiyhteydet-näkymällä, tulisi aiemmin tehdyt maksut perua ja painaa Maksa-paniketta uudelleen, jotta muutettu liiketunnus päivittyy maksulle, ja jotta kyseinen maksu lähtee pankkiin muutetulla liiketunnuksella.
Vastaanottajan tilinumerossa on virhe
Tällä virhepalautteella tarkoitetaan sitä, että maksu on jäänyt pankissa virheeseen, koska saajan IBAN-tilinumero tai saajan pankin BIC-koodi on virheellinen. Virheelliset tiedot tulisi tarkistaa Maksaminen-näkymällä tai Lasku-näkymällä.
Vastaako IBAN-tilinumero ja BIC-koodi toisiaan; onhan kyseessä saman pankin IBAN-tilinumero ja BIC-koodi?
Onko IBAN-tilinumero oikeassa muodossa? Kotimaisen IBAN-tilinumeron tulisi olla 18 merkkiä pitkä.
Mikäli sekä tilinumero että BIC-koodi ovat oikein, mutta kyseessä on ulkomaanmaksu, saajan pankki ei välttämättä ota vastaan SEPA-maksuja kyseisellä BIC-koodilla. Tällöin tulee olla yhteydessä maksun saajaan tai saajan pankkiin sellaisen BIC-koodin saamiseksi, jonka avulla pankki voi ottaa vastaan ulkomaan SEPA-maksuja.
Virheeseen jäänyt maksutapahtuma tulee käsitellä Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä ja maksutapahtuma tulee poistaa. Maksutapahtuman voi poistaa Käsittele-painikkeesta aukeavassa toiminnossa valitsemalla Poista maksutapahtuma. Tositteella oleva Siirretty pankkiin -tilassa oleva maksutapahtuma voidaan poistaa myös Poista maksutapahtuma -painikkeella Maksaminen-näkymällä.
Virheelliset tiedot voi korjata Maksaminen-näkymällä Saajan tili- ja Saajan BIC-tunnus -kenttiin, kun lasku on palautettu ensin Kesken-tilaan. Virheellisten tietojen korjaamisen jälkeen tosite voidaan laittaa uudestaan maksuun Maksa-painikkeella. Maksatus siirtyy pankin käsiteltäväksi) seuraavassa maksuajossa.
Maksua ei voi tehdä käytetyssä valuutassa
Tämä virhepalaute tulee pankista silloin, kun maksussa käytetty valuutta ei ole sallittu maksamiseen. Saajan tilille tai maksajan tililtä ei siis voi maksaa kyseisessä valuutassa, vaan maksussa käytettävä valuutta on vaihdettava.
Virheeseen jäänyt maksutapahtuma tulee käsitellä Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä ja maksutapahtuma tulee poistaa. Maksutapahtuman voi poistaa Käsittele-painikkeesta aukeavassa toiminnossa valitsemalla Poista maksutapahtuma. Tositteella oleva Siirretty pankkiin -tilassa oleva maksutapahtuma voidaan poistaa myös Poista maksutapahtuma -painikkeella Maksaminen-näkymällä.
Virheelliset tiedot korjataan laskulle, kun se on ensin palautettu Kesken-tilaan. Kun virheelliset tiedot ovat korjattu, voidaan tosite laittaa uudestaan maksuun Maksa-painikkeella Maksaminen-näkymällä. Maksatus siirtyy pankin käsiteltäväksi seuraavassa maksuajossa.
Maksu maksettu myöhässä
Tämä virheilmoitus tarkoittaa sitä, että pikamaksu on jäänyt pankissa virheeseen liian myöhäisen maksun vuoksi. Kuluvan päivän käsittelyaikojen umpeutumisen jälkeen lähetetyt pikamaksut hylätään pankissa.
Nordeassa pikamaksut käsitellään seuraavasti:
- Pikamaksuja Nordean tileille käsitellään pankkipäivinä klo 07:00-18:00.
- Pikamaksuja muihin pankkeihin käsitellään pankkipäivinä klo 08:00-15:30.
- Lyhyinä pankkipäivinä välitys toisiin pankkeihin klo 08:00-11:30.
Danske Bankin käsittelyajat: 08:00-16:00
Samlinkin (Handelsbanken, Aktia, Paikallisosuuspankit ja Säästöpankit) käsittelyajat: 08:00-14:55 (lyhyinä pankkipäivinä klo 11:55 asti)
Virheeseen jäänyt maksutapahtuma tulee käsitellä Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä ja maksutapahtuma tulee poistaa. Maksutapahtuman voi poistaa Käsittele-painikkeesta aukeavassa toiminnossa valitsemalla Poista maksutapahtuma. Tositteella oleva Siirretty pankkiin -tilassa oleva maksutapahtuma voidaan poistaa myös Poista maksutapahtuma -painikkeella Maksaminen-näkymällä.
Virheellisen maksutapahtuman poistamisen jälkeen maksu voidaan laittaa maksuun uudestaan joko normaalina tilisiirtona tai pikamaksuna, kun maksupäivä vaihdetaan seuraavalle pankkipäivälle. Maksatus tehdään Maksa-painikkeella Maksaminen-näkymällä. Maksatus siirtyy pankin käsiteltäväksi seuraavassa maksuajossa.
Jos maksu on tilassa Siirretty pankkiin, maksupäivä on menneisyydessä, eikä maksua näy tiliotteella, kannattaa tarkistaa omasta pankista mikä maksun tila on. Pankit hylkäävät toisinaan maksuja esimerkiksi rahanpesuepäilyn takia, näistä hylkäyksistä emme saa tietoa Procountoriin.
Maksuvirheen käsittely Suora tilisiirto -maksutavan yhteydessä
Kun maksu on tehty Suora tilisiirto -toiminnolla (Maksut > Suora tilisiirto) ja maksu jää virheeseen, ilmestyy Suora tilisiirto -näkymälle maksuriville punainen huutomerkki-kuvake ja rivi korostetaan punaisella värillä:
Toisin kuin tavallisten tilisiirtojen kohdalla, suorana tilisiirtona tehdyiltä maksuilta ei voi poistaa maksutapahtumaa, eikä niitä voi asettaa uudestaan maksuun tai Maksettu muualla -tilaan suoraan maksuvirheiden käsittelyssä. Kun suora tilisiirto on jäänyt virheeseen, on tehtävä kokonaan uusi maksu. Tästä syystä suoran tilisiirron maksuvirhe käsitellään seuraavasti:
- Siirry Maksu- ja lähetysvirheet -näkymälle ohjelman kohdasta Hallinta > Maksu- ja lähetysvirheet.
- Voit rajata hakua päivämäärien ja virheen tilan perusteella.
- Asetettuasi tarvittavat rajaukset, paina Hae-painiketta.
- Löydettyäsi halutun, virheeseen jääneen käsiteltävän suoran tilisiirron, valitse kyseinen rivi aktiiviseksi ja paina Käsittele-painiketta.
- Kun virhe on käsitelty, se katoaa maksuvirheiden listalta. Maksu jää näkyviin Suora tilisiirto -näkymälle Mitätöity-tilaan.
- Tee tarvittaessa uusi maksu Suora tilisiirto -toiminnolla, joka löytyy ohjelman kohdasta Maksut > Suora tilisiirto.
Maksuvirheen käsittely palkkojen yhteydessä
Maksuvirheeseen jääneen palkkalaskelman voi käsitellä poistamalla palkkalistan maksutapahtuman ohjelman kohdassa Palkat > Palkkalistojen haku > Avaa palkkalista > Maksaminen > Palkat.
- Peruuta maksutapahtuma painamalla Poista maksutapahtuma -painiketta. Maksa virheeseen päätynyt palkkalaskelma joko tilisiirrolla tai palkanmaksutoiminnolla
- Tilisiirrolla maksaminen tapahtuu kyseisen palkkalaskelman kohdassa Siirry > Maksaminen > Tilisiirto. Tällä toiminnolla maksettaessa tiliotteella näkyy palkansaajan nimi ja tilinumero. Merkitse muut listalla olevat palkkalaskelmat Maksettu muualla -merkinnällä.
- Palkanmaksutoiminnolla maksettaessa virheeseen mennyt palkkalaskelma tulisi poistaa palkkalistalta. Palauta laskelma Kesken-tilaan painamalla Muokkaa-painiketta Lasku-näkymällä ja Mitätöi laskelma. Tämän jälkeen merkitse muut listalla olevat palkkalaskelmat Maksettu muualla –tilaan Maksaminen-näkymällä. Luo maksuvirheeseen jääneelle palkalle uusi lista ja laadi siihen oikeilla maksutiedoilla oleva laskelma. Maksa laskelma palkkalistasivun yläpalkin kautta, valitsemalla Maksaminen > Palkanmaksu.
Maksu- ja lähetysvirheiden ilmoittaminen laskun tapahtumatiedoissa
Tietoja maksu- ja lähetysvirheistä tallennetaan osittain myös tositteiden Maksaminen-näkymälle. Tiedot tallentuvat niissä tapauksissa, kun kyseessä on maksuvirhepalaute, joka saapuu pankista suoraan maksajatahon Procountor-ympäristön Maksu- ja lähetysvirheet -näkymälle.
Laskun Maksaminen-näkymällä listataan kyseiseen tositteeseen liittyneet maksutapahtumat sekä laskun tapahtumatiedot. Kun maksu on jäänyt virheeseen, näytetään kyseisen maksutapahtuman kohdalla Viite / viesti -kentässä punaisella pohjalla virheen syy. Samalla laskun tapahtumatietoihin tallennetaan uusi tapahtuma "Maksuvirhe", jossa laatijana näytetään Procountor. Tapahtuma kertoo, että tositteelle tehty maksu on jäänyt virheeseen. Myös virheen syy näytetään laskun tapahtumatiedoissa.
Kun maksuvirhe käsitellään Maksu- ja lähetysvirheet -näkymällä tai poistamalla maksutapahtuma laskun Maksaminen-näkymällä, laskun tapahtumatietoihin päivitetään tapahtuma "Maksuvirhe käsitelty". Käsittelijän nimi ja mahdollisesti annettu kommentti tallennetaan tapahtuman lisätietoihin.
Esimerkkejä pankkikohtaisista eroista maksuvirheiden käsittelyssä
Kun pankkitilin saldo ei riitä maksun tai maksujen maksamiseen, lähtee virheviesti pankista useammissa tapauksissa jo maksupäivän päätyttyä. Toisaalta esimerkiksi Danske Bank ei hylkää katetta odottavia maksuja heti maksupäivänä, vaan maksut jäävät odottamaan katetta pankkiin useamman päivän ajaksi määritetystä maksupäivästä. Tämän vuoksi myöskään maksuvirhepalaute katteen puuttumisesta ei saavu Danske Bankista Procountoriin heti maksupäivän jälkeen. Muun tyyppiset maksujen virhepalautteet saapuvat Danske Bankin puolesta heti, kun virhe on havaittu pankissa. Lisää tietoa maksuvirheiden välityksestä saat omalta pankiltasi.
Sama maksatus voi sisältää useitakin virheitä, mutta pankit voivat palauttaa ainoastaan yhden virheen kerrallaan. Tästä johtuen pankkien maksuvirhepalautteet on pyritty laatimaan siten, että sama virhepalaute tiedottaa maksajatahoja kiinnittämään huomion mahdollisimman moneen yksityiskohtaan samalla palautteella. Jotkin maksuvirhepalautteet ovat toisaalta hyvinkin yksiselitteisiä ja yksiselitteisiä, kuten ”kate puuttuu”. Osa pankkien maksuvirhepalautteista taas voi olla seurausta yhdestä tai useammasta tarkistettavasta seikasta. Tämän vuoksi on tärkeää, että mahdollisissa epäselvissä tapauksissa maksajataho on yhteydessä suoraan pankkiin tarkempien tietojen saamiseksi.
Seuraavassa esimerkki siitä, miten yhden palautteen taustalla voi olla useita erilaisia seikkoja. Pankilta saapuu seuraavanlainen virhepalaute:
”…maksu on kuitenkin jäänyt pankissa virheeseen, koska annetulla liiketunnuksella ei löydy pankin kanssa maksusopimusta, jossa välittäjänä on Procountor.”
Palautteen syynä voivat olla muun muassa seuraavat seikat:
- Maksatuksessa käytetylle maksutilille ei ole avattu pankissa maksusopimusta siten, että maksatus voisi tapahtua Procountoria käyttäen.
- Aiemmin maksamisen mahdollistaneeseen maksusopimukseen on tehty hiljattain jostain syystä muutoksia.
- Procountorin Pankkiyhteydet –näkymän Liiketunnus-sarakkeeseen on ehkä epähuomiossa kirjattu numerosarja, joka ei vastaa ei vastaa pankin maksusopimuksella olevaa numerosarjaa liiketunnuksesta. (Liiketunnus on Procountorin termi. Eri pankeissa tätä numerosarjaa voidaan kustua myös esimerkiksi termeillä maksatustunnus, asiakastunnus tai palvelutunnus.)
- Pankin sopimukselle ei ole valittuna kaikkia haluttuja/tarvittavia maksutyyppejä. Osa pankeista vaatii, että kaikista halutuista maksutyypeistä laaditaan oma sopimuksensa. Jotkut pankit sen sijaan sisällyttävät kaikki maksutyypit samalle maksamisen sopimukselle. Esimerkiksi Nordeassa palkat (Procountorin maksutyyppi SEPASAL) ja valuuttamaksut (Procountorin maksutyyppi SEPALUM) ovat maksutyyppeinä sellaiset, jotka on sovittava Nordeassa erikseen tilisiirtojen (Procountorin maksutyyppi SEPALMP) lisäksi.
- Ohjelman Pankkiyhteydet-näkymällä on valittuna sarakkeessa WS-asiakasnumero sellainen numerosarja, joka ei täsmää pankin sopimukseen. Tällä hetkellä WS-asiakasnumeron valinta on pakollinen Danske Bankin, Osuuspankin ja Nordean maksutilien osalta. Pankista tulee tarkistaa, mikä on se numerosarja, joka sarakkeessa tulee valita. Nordea käyttää numerosarjoista termejä ”sopimusnumero” ja ”käyttäjätunnus”. Osuuspankki käyttää puolestaan termiä ”WS-käyttäjätunnus”.