Vaikka Procountor Solo on suunniteltu yrittäjille helppokäyttöiseksi ja asiakkaat lähes poikkeuksetta pitävät sen käytettävyydestä - tosiasia on, että ihan kaikille yrittäjille se ei sovi. Tämän artikkelin luettuasi osaat arvioida, ketkä sinun asiakkaistasi voisivat sopia Procountor Soloon.
Kenelle Procountor Solo sopii?
Mietitkö kirjanpitäjänä, että minkälaisille yrittäjille Procountor Soloa uskaltaa suositella? Muutama asia on hyvä ottaa huomioon.
Procountor Solo sopii seuraaville yrityksille:
- Maksuperusteista kirjanpitoa tekevät yritykset. Solo sopii yrityksille, joissa liikevaihto on alle 500 000 €, eli voidaan tehdä maksuperusteista kirjanpitoa.
- Osakeyhtiöt ja toiminimiyrittäjät. Procountor Soloa ei suositella käytettäväksi esimerkiksi yhdistyksen, avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön kanssa. Käyttöä ei ole erikseen estetty, mutta Solon sisältämät oletukset muun muassa tilikarttaa koskien ovat kohdennettu nimenomaan toiminimiyrittäjiä ja pieniä osakeyhtiöitä varten.
- Yksinyrittäjät. Procountor Solo on suunniteltu nimensä mukaisesti sooloyrittäjille, eikä siihen saa liitettyä useampia käyttäjätunnuksia. Mikäli yrittäjällä on vaikkapa partneri ja on tarve hoitaa taloushallintoa yhdessä kaksilla eri tunnuksilla, tämä ei onnistu Solossa. On myös hyvä huomioida, että Soloon voidaan liittää ainoastaan yksi pankkitili maksuille ja että tilin tulee olla yritystili. S-Pankki ei tarjoa pankkiyhteyksiä Soloon.
- Ei tarvetta useammille kustannuspaikoille. Solossa on vain yksi käytettävissä oleva dimensio, joten jos on tarve useammille kustannuspaikoille, niin ehkä silloin Solo ei ole silloin paras ratkaisu.
- Ei tarvetta integraatioille. Soloon ei ole saatavilla ulkoisia ohjelmistorajapintoja, joten muiden järjestelmien integroiminen ohjelmistoon ei ole mahdollista.
Jos tarjoat kirjanpitopalveluasi kiinteällä hinnalla Solo-yrittäjälle, on hyvä ottaa huomioon myös käyttäjiin liittyviä seikkoja, jotka vaikuttavat kirjanpitoon käyttämääsi työaikaan.
Käyttäjään ja hinnoitteluun liittyvät huomiot:
- Osakekauppa. Jos yritys tekee aktiivisesti kauppaa osakemarkkinoilla, tulee tämä työllistämään kirjanpidossa. Kirjanpitäjän pitää seurata mihin hintaan osake on ostettu ja myyty ja laskea erotuksen perusteella voitto tai häviö. Myös mahdolliset osingot työllistävät kirjanpidossa.
- Ulkomaan myynnit ja ostot. Koska Procountor Solossa kirjanpito tehdään maksuperusteisesti ja yhteisömyynti-ilmoitukset tulee tehdä jo tehtyjen myyntien perusteella (suoriteperusteisesti), on ulkomaille tehtävät myynnit ja ostot käsiteltävä normaalin maksuperusteisen kirjanpitoaineiston toimittamisen prosessin ulkopuolella, sillä ne tulee kirjata suoriteperusteisesti. Tässä artikkelissa kerromme kuinka käsitellä ja raportoidaan EU:n alueelle tehdyt myynnit ja ilmoitukset.
- Tietotekninen osaaminen. Nykymaailma tarjoaa erilaisia digitaalisia mahdollisuuksia, jotka helpottavat yksinyrittäjien, sekä heidän kirjanpitäjien arkea. Digitaalinen osaaminen ei ole itsestäänselvyys, joten käyttäjät voivat alussa tarvita uuden digitaalisen työkalun käyttöönotossa tukea.
- Motivaatio. Ohjelma on suunniteltu siten, että yrittäjä käyttää ohjelmaa helposti osana yrittäjän arkea ja haluaa tehdä kevyttä taloushallintoa, kuten kuittien kuvaamista ja niiden liittämistä tilitapahtumiin. Mikäli yrittäjä haluaa edelleen kirjanpitäjän käsittelevän kaikki kuitit, ostolaskut ja muut tositteet, Procountor Solo ei välttämättä ole se sopivin ratkaisu.
Kaikki yrittäjät ovat kuitenkin erilaisia, joten ennen Solo-ympäristön avaamista on hyvä selvittää yrittäjän erityiset tarpeet taloushallintonsa työkaluksi ja kirjanpitoon.